Хълк стреля най-бездарно на Световното първенство

снимка: БТА/AP

Нападателят на бразилския национален отбор и на Зенит (Санкт-Петербург) Хълк е отправил цели 11 удара в очертанията на противниковата врата на Световното първенство 2014. В трите срещи, в които той взе участие, обаче, Хълк не е реализирал нито един гол.

Това го прави футболистът с най-много точни удари без отбелязано попадение на Мондиал 2014, като нигерийските национали Емануел Еменике и Огени Онази имат същия брой изстрели в очертанията на вратата, без да реализирали гол.

Ганаецът Кристиан Атсу и гъркът Лазарос Христодулопулос имат по 9 точни удара без гол, следвани от Гонсало Игуаин, Тони Кроос, Саломон Калу, Яя Туре и Йошито Окубо с по 8.

7 са точните удари на Еден Азар, Гьокан Инлер, Йоргос Карагунис, Аксел Вицел и Мигел Лаюн, като те не са записвали имената си сред голмайсторите – белгийците Азар и Вицел все още имат този шанс.

Друга любопитна статистика от Световното първенство 2014 е тази за най-много изстрели в гредите – Франция е на първо място с цели 5. Припомняме, че още в първия мач на „петлите“ на шампионата на планетата срещу Хондурас те нацелиха три пъти страничните и напречния стълб.