КТБ раздаде чекове на щангистите с евротитли

снимка: Булфото

Корпоративна търговска банка (КТБ) награди с чекове от по 10 хиляди лева европейските шампиони по вдигане на тежести Иван Марков (категория до 85 кг) и Ивайло Филев (62 кг).

Филев не успя да пристигне за церемонията по награждаването, но ще вземе своята премия през втората половина на май.

Тогава старши треньорът Иван Иванов ще събере отбора на лагер в Дианабад, ако приключат успешно преговорите на федерацията с министър Мариана Георгиева за анекс към договора за 2014 г.

Според документа националният отбор има право на 220 дни лагер годишно, от които са използвани вече 105 дни за подготовка преди европейското.

Остават 115 дни за световното, но те не са достатъчни, за да се осигурят непрекъснати тренировки. Необходими са още 60 дни, за да се избегне принудителната ваканция, която ще затрудни значително подготовката, обявиха от щаба на националния отбор.

Председателят на БФВдигане на тежести Неделчо Колев е имал среща с министър Мариана Георгиева, която се е отнесла с разбиране към проблема и може да се очаква положително развитие.

Световното първенство за мъже и жени в Казахстан ще бъде и първото състезание, олимпийска квалификация за Рио де Жанейеро'2016. България ще бъде представена от шестима мъже и четири жени.

Само преди няколко дни от Корпоративно търговска банка наградиха европейските шампиони по борба от първенството във Финландия - Станка Златева и Александър Костадинов. Двамата също получиха чекове за по 10 хиляди лева.

КТБ продължава да помага на спорта в България, като няколко години поддържа традицията да премира всички европейски, световни и олимпийски шампиони на България