Кръв оплиска Русе, "сини" и "червени" се биха ожесточено

снимка: lap.bg

Меле между привърженици на Левски и ЦСКА разтресе Русе. Той е станал в неделя вечерта, но битката бе раздухана след това, след като свидетели разказаха за нея. Има и един пострадал - момче на 18 години, което е било прието в болница с травма на главата. Очевидци разкриха пред БНТ, че битката стартирала от ултраси на Левски. Група от 15 души, въоръжена с бухалки и спрейове, се отправила от квартал "Дружба" в съседния "Здравец", който се смятал за "червен бастион. "Сините" заварили група "армейци" и започнало меле. То било прекратено, след като един от свидетелите алармирал полицията. "Обадих се на 112", обявил той на биещите се запалянковци под балкона му, пише "Меридиан мач".

"Изведнъж се чу страхотен шум. Крясък, пак крясък, псувни,тичане напред-назад. Като че ли повечето млади хора бяха. В този момент от 4-ия етаж един човек каза: "Внимавайте, защото се обадих на МВР". И като хукнаха, половината заминаха край нас, а другата част заминаха надолу", разказа за БНТ д-р Мария Джамбазова, която също живее в блока, до който се е разиграла грозната сцена. От полицията също потвърдиха за инцидента. Според сводката на МВР той се е разиграл в 22,38 часа и веднага е получен сигнал, че две групи се бият в близост до училище "Тома Кърджиев". На мястото са били пратени екипи, които са успели да установят и разпитат част от участниците в боя.

Враждата между "сините" и "червените" в Русе е доста сериозна. Ултрасите на Левски търсят отмъщение за 2017 година. Тогава привърженици на ЦСКА атакуваха фенклуба на своите съперници. Той бе омазан с червена боя, непосредствено преди гостуване на Левски за мач с Дунав в Русе. Пожалени бяха единствено ликовете на Апостола, Христо Ботев и капитан Димитър Списаревски,които са изрисувани до входа.