Кой е най-вероятният следващ съперник за Кобрата на боксовия ринг

Кубрат Пулев е един от най-известните спортисти у нас. Той се сдобива със славата си, след като за десетгодишната си кариера на професионален боксьор има 27 победи от общо 28 разиграни сблъсъка. Първите му значителни постижения идват още през 2012-та година, когато „Кобрата“ печели титлата на Европейския боксов съюз. Сред победените от българина видни бойци са Александър Устинов, Дерек Чисора и Хюи Фюри. Голям процент от победите му са благодарение на нокаутиране на противника.

2019-та година започва изключително добре за Пулев. След мача си с Хюи Фюри през 2018-та, той става официален претендент за Световната титла по бокс в тежка категория на IBF. През месец март тази година Кобрата се изправи срещу румънеца Богдан Дину, като двубоят се разигра в американския щат Калифорния. И макар нашенецът да отстрани противника си с нокаут, срещата бе запомнена заради скандалната целувка на българския боксьор и журналистката Дженифър Равало, станала известна като Джени Суши. Необмислените действия на Кубрат не просто предизвикаха медиен фурор, но и му донесоха шестмесечна забрана за боксиране в Щатите.

След като събитията от месец март се поуталожиха и банът му е почти изтекъл, Кобрата се опитва да се завърне на световната боксова сцена. Още от началото на юни българският фаворит преговаря с агентите на сегашния шампион в тежка категория – Анди Руис – за двубой между двамата. За съжаление до този момент подобна среща все още не е потвърдена.

От една страна положението на самия Руис е доста сложно, тъй като сегашният носител на световната титла в тежка категория е под непрестанен натиск от Антъни Джошуа, който иска реванш след зрелищната си загуба. Припомняме ви, че двамата се изправиха един срещу друг тази година и британецът бе пометен от своя съперник, който на пръв поглед не е особено страховита гледка. Двубоят се превърна в символ на това, че човек може да крие в себе си много повече, отколкото се вижда на пръв поглед.

Ако Анди Руис приеме реванш с Джошуа, той трябва да остави титлата си вакантна. При подобно положение Кубрат Пулев ще трябва да се състезава със следващия боксьор в листата. Намеренията на Кобрата да премери сили с Руис стават още по сложни в края на месец юли, когато за двубой за титлата в тежка категория се появява още един претендент – Александър Усик.

Украинският спортист е обявен доста изненадващо за топ фаворит и рязко получава право за сблъсък с настоящия шампион Руис. Усик не дава голяма яснота относно бързото си издигане в ранглистата, но споменава, че няма търпение да излезе на ринга срещу човека, нанесъл първа загуба на Антъни Джошуа. Ако се интересувате от резултатите на боксовите мачове и следите срещите редовно, сайтът winbet предлага множество възможности за превръщане на това хоби в начин за изкарване на странични доходи. В линка ще намерите пълно описание на предимствата и офертите на букмейкърската платформа.

Въпреки неяснотата на следващия си двубой, Купбат Пулев продължава да преговаря за среща с Анди Руис. Според българският боксьор един евентуален реванш между сегашния носител на титлата в тежка категория и Антъни Джошуа би бил прибързано решение, което няма как да завърши с победа за британеца. Според Кобрата Джошуа няма необходимата подготовка и опит да излезе на ринга срещу американеца и да постигне победа. До момента Пулев е обявил единствено, че следващият му мач ще се проведе в Лас Вегас, като датата не е уточнена до момента.

Съвсем наскоро съдбата се усмихна на Кобрата, тъй като един от потенциалните кандидати за титлата на IBF – британецът Даниъл Уайт – загуби правото си да се състезава за приза. Това стана заради положителна допинг проба, взета от спортиста. Така реалният шанс на Пулев да премери сили с Анди Руис отново става доста голям. За съжаление дори след оттеглянето на британеца експертите смятат, че честа за двубой с американеца ще се падне на Александър Усик.

Под въпрос е и двубоят между Кубрат Пулев и Тайсън Фюри. В този случай обаче Кобрата не изявява желание да премери сили с Фюри. Макар двамата да имат равен брой победи, британецът е по-назад в листата и според Пулев подобна среща би била крачка назад за него. Припомняме ви, че миналата година Кубрат срази братовчеда на Тайсън Фюри – Хюи Фюри. Това стана пред очите на стотици българи в София. И двамата спортисти показаха най-доброто от себе си, но българинът спечели двубоя с единодушно съдийско решение.

Окончателно решение за следващият двубой на Кобрата се очаква в края на месец август, когато официалните представители на боксьора ще обявят неговия противник, както и къде ще се проведе срещата. По всяка вероятност родните любители на този спорт ще могат да станат свидетели на играта на Пулев на живо, но все още не е изяснено коя телевизия ще излъчва събитието.