"Крусибъл" зове: О'Съливан с летящ старт в полуфинала

снимка: БТА/AP

Рони О'Съливан продължи силното си представяне от четъвртфиналите, където размаза Шон Мърфи с 13:4, и в полуфинала срещу Бари Хоукинс и след първата сесия между двамата води с 6:2.

Двамата почнаха много равностойно, като настоящият световен шампион записа серии от 63 и 25 в първия фрейм, за да поведе с 1:0.

Ястреба обаче показа, че няма да се даде лесно и с 96 точки (пропуск по синя топка) успя да изравни резултата, а след това и поведе с нов халф-сенчъри брейк. В следващата партия пък настъпи повратен момент, след като Хоукинс сбърка лесна червена за среден джоб и даде инициативата на Ракетата, който изравни преди 15-минутната почивка.

След нея пропускът определено се беше отразил на миналогодишния финалист. О'Съливан взе набързо аванс от 3:2 със серия от 80 точки, а в тежък фрейм №6 две серии от под 30 точки стигнаха за 4:2.

Хоукинс допусна нова грешка по червена топка и Рони завърши сесията в стил - взе партия №7 и със сенчъри брейк от 108 точки взе ключов аванс от 6:2. Битката се подновява днес в 12:00 часа.

В другия полуфинал Нийл Робъртсън се спаси от изоставане с 2:6 от Марк Селби, като реализира отличен брейк от 130 точки за 3:5 в полза на Веселяка от Лестър. Сблъсъкът между двамата продължава в 16:30 часа днес.