Крушарски развъртя метлата на Лаута! Феновете му обявиха война

снимка: plovdiv-press

Драмите на Лаута нямат край. Вчера в клуба вреше и кипеше. Очакваше се след среща между феновете и собственика Христо Крушарски нещата да се поуталожат, както често ставаше досега. Иначе казано - на Крушарски да бъде даден поредният последен шанс да вкара ред в управлението. Този път обаче запалянковците се оказаха твърди и последователни в намеренията си.

Sporta.bg научи, че на соарето между привържениците и бизнесмена е имало размяна на остри реплики и в крайна сметка позицията на ултрасите е ясна. Те са заявили в прав текст на Крушарски, че времето му на Лаута е изтекло. Както и на назначените от него куп директори.

След срещата "черно-белите" фенове пуснаха декларация и обявиха категоричното си искане Крушарски да си обира крушите. Както сториха и преди няколко дни, сипейки водопад от обиди към шефовете на любимия им отбор.

-------------------------------------------------------------------

ЕТО КАКВО НАПИСАХА ТЕ: 

Обединените фенове и организации на Локомотив Пловдив се обръщаме към лицето Христо Крушарски. Г-н Крушарски, за тези няколко години, през които получихте възможността да ръководите този клуб, Вие така и не успяхте да разберете, че сте получили редкия шанс да ръководите един от стълбовете на българския футбол, дал на страната много играчи, прославили отбора, града и България. Нещо повече, Вие даже и не опитахте да разберете това. Продължихте да се държите по начин, който не отговаря на реномето на клуба, и не спирахте да уронвате неговия престиж и да го опростачавате. За вашия престой Локомотив записа едни от най-срамните страници в историята си. Опитите ни да ви посочим правилните стъпки срещнаха ината ви и отказа да се държите адекватно.

През вашето 3-годишно управление отбора напуснаха 59 играчи, най-талантливите ни юноши, 10 треньори от школата и сменихме 4 старши треньори на първия отбор.

Ние, пловдивчани, не смятаме, че Вие сте достоен да бъдете част от Локомотив Пловдив. На вас са ви чужди професионализма, обноските, възпитанието и необходимите качества, за да ръководите Пловдивския любимец.

Фенклуб „Локомотив“ Пловдив, всички групировки, организациии и привърженици на Локомотив Пловдив ви призовават да се оттеглите от отбора!

За нас Вие сте затворена страница и ние ще вложим всичките си усилия, с всякакви законни средства, за да не бъдете повече част от Локомотив Пловдив!


След писмото на Лаута стана страшно. Явно в отчаян опит да успокои страстите - Христо Крушарски прие ( вероятно поискани от него) оставките на Росен Коруев - член на борда на директорите и Румен Руйчев -председател на борда на директорите. Не е тайна, че двамата бяха силно недолюбвани от феновете, които отдавна искаха те да са аут от клуба, защото вместо да помагат - пречат и правят Локо за смях.

Екшъните в Локомотив обаче не спряха дотук. Оказа се, че Крушарски иска оставката и на изпълнителния директор - Кузман Маринков, който е в постоянна връзка с ултрасите и минава за тяхно "ухо". Той обаче към момента се е запънал и не иска да се маха.

Спортният директор Чавдар Цветков пък тихомълком ще бъде освободен и ще бъде пратен на същата длъжност в Рилски Спортист (клуб, който също е собственост на Крушарски). Всеизвестен факт е, че Чаво и Крушарски са близки приятели и рокадата по оста Пловдив-Самоков има за цел дружбата им (на маса и чашка, според феновете) да продължи постарому.

Изобщо - хаосът и непоследователната политика, водена от Христо Крушарски прави Локо за посмешище. Нещо, което е голямата болка на обединените фенове на клуба. Инатливият бизнесмен обаче е в пълното си право сам да решава как да харчи парите си, кого да назначава и да уволнява. Както самият той обича да подчертава - който плаща - той поръчва музиката.

В късните часове на вчерашния ден се появиха слухове, че Крушарски е туширал недоволството на феновете чрез изхвърлянето на Руйчев, Коруев и евентуалното на Чаво. Да, ама не. Привържениците побързаха да опровергаят това с нова декларация, с което май поставиха световен рекорд по комюникета.

-------------------------------------------------------------

ЕТО Я ПОТВЪРДЕНАТА ИМ ПОЗИЦИЯ:

„Днес се проведе кратка среща между представители на обединените фенове и организации на Локомотив Пловдив и Христо Крушарски. На нея бе заявено изрично, че Христо Крушарски и целият му екип не са желани повече в Локомотив Пловдив. Всякаква друга информация, изнесена в медиите за “разбирателство” с феновете, не отговаря на истината.“


Какво ще се случи днес в Локомотив - никой не може да прогнозира. Зависи как е спал Христо Крушарски и дали ще продължи да слуша съветите на няколко индивида, навъртащи се около него и сеещи интрига след интрига.

Дано в цялата патаклама някой се сети, че довечера на "смърфовете" им предстои важен мач - гостуване на шампиона Лудогорец в Разград. Срещата е с начален час 20:45. Ще бъде интересно дали Крушарски ще се появи на стадиона в Делиормана. Особено като се има предвид факта, че той би път до Унгария преди 3 дни, за да гледа Лудогорец срещу МОЛ Види.

По-важното обаче е на Лаута да съберат 2+2 и да потърсят отговорност от две личности, които винаги успяват да се скрият на сухо, когато завали киселинен дъжд. Иде реч за сивите кардинали Атанас Узунов и Христо Бонев-Зума!!!