Край на кошмара за МакЛарън и Хонда

снимка: twitter.com/Formula 1

Тимът на МакЛарън официално сложи край на сътрудничеството си с Хонда във Фромула 1. Японският гигант снабдяваше 20-кратните шампиони с двигатели от 2015 година, но взаимодействието между отделните звена в двата екипа не сработи и трите сезона на колаборация се оказаха абсолютен провал. От следващия сезон МакЛарън ще разчита на двигатели от френската компания Рено, която до момента обслужваше болидите на Торо Росо. Ставаме свидетели на рокада на машините, тъй като именно Торо Росо ще използва двигателите на Хонда.

Рено, която предлага един от четирите най-силни двигатели в моторния спорт, е основната причина голямата испанска звезда Фернандо Алонсо да се задържи в МакЛарън за още един сезон. Двукратният шампион е с изтичащ контракт, но се очаква да подпише за поне още една година с настоящия си тим. 

"Никога не е имало съмнение около отдадеността на Хонда в мисията им за успех във Формула 1. Те са доказани победители и иноватори. Просто нашето партньорство не успя да разцъфне, както ние искахме, поради комбинация от причини. Време е да се запътим в различни посоки", съобщи изпълнителният директор на МакЛарън Зак Браун.