Кралев ще огрее и на финала по водна топка

снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще присъства на финала за купата на България по водна топка за мъже. Мачът между ЦСКА и „Аква спорт“ (Варна) е днес (25 ноември) от 19,30 ч. на басейн „Диана“.

Освен Кралев, федерацията е поканила някои от най-славните родни играчи в този спорт. Те ще бъдат отличени с плакети и значки по повод 50-годишнината от обособяването на Българската федерация по водна топка като самостоятелна организация.

Очаква се на трибуните да бъдат легендарните Иван Иконописов и Иван Динев – бивши национали и шампиони на страната през 1953 г. със „Славия“, Симеон Бонев, Людмил Хаджисотиров (треньорът, класирал националите за първи път на олимпиада – Мюнхен 1972), Кирил Божков, най-успелият роден съдия Никола Лалов, Андрей Константинов (делегат на родния финал на БФВТ), Матей Попов – единственият българин, играл на две олимпиади (Мюнхен 1972 и Москва 1980), Николай Златев, Младен Христов, както и Валентин Гинев, Андрей Демирев, Васил Нанов и Георги Гаджев (сега треньори в „Локомотив Никола Нанов“).