Кой каза, че немците могат да бият дузпи?

снимка: БТА/AP

Пропуск от дузпата винаги ще прави впечатление на феновете. 11-метровият наказателен удар се счита за абсолютно сигурен гол, но не толкова рядко се оказва, че това не е особено лесна задача.

Немските футболисти нерядко са давани са отличен пример как трябва да се изпълнява една дузпа, но вчера двама нациоли изпуснаха клщчови изпълнения за своите отбори - Месут Йозил и Дейвид Алаба.

Вярно е, че Алаба е австриец, но австрийската нация има същите отличителни белези като немската, а хладнокръвието е една от общите им черти. Не така се оказа снощи на "Емиратс".

Първо Месут Йозил трепна при изпълнението си и Мануел Нойер успя да спаси слабия удар на немския национал, който все едно за пръв път заставаше зад точката за изпълнение на 11-метров наказателен удар. Ако той беше вкарал, може би двубоят нямаше да завърши катастрофално за Арсенал.

Въпреки че Байерн Мюнхен спечели, то определено не беше благодарение на Дейвид Алаба. Щатният изпълнител през този сезон още при засилката изглеждаше неуверен и в крайна сметка дори не уцели вратата.

Така можем да заключим най-уверено, че дузпата не е сигурен гол. Дори за най-хладнокръвните играчи на планетата.

Припомнете си двете изпълнения сега: