Копенхаген подценява визитата на Армията заради люто дерби

Играчите на Копенхаген пристигат в София ден преди срещат с ЦСКА от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Утре сутрин скандинавците хващат чартърен полет до родната столица, а в 19:00 часа ще проведат и официалното си занимание на стадион "Васил Левски".

Вчера тимът имаше тренировка точно в 12:00 часа, а днес излиза на терена в 11:30 за последното си занимание преди пътуването за София.

В датската преса обръщат доста внимание на шампионатния мач, който предстои за Копенхаген в неделя - дербито с Брьондби, което ще е от 17:00 часа на стадион "Паркен", пише Топспорт. Треньорът Столе Солбакен обаче твърди, че и двете надпревари са еднакво важни. Мнозина все пак допускат, че грандът леко може да подцени предстоящата си визита на ЦСКА.

"Армейците" може да изпратят свой човек на сблъсъка между Копенхаген и Брьондби, който не само да изгледа мача, но и да се запознае със стадиона и хотела, в който ще бъдат настанени "армейците".

Датчаните имаха за представител техническия си директор на гостуването на ЦСКА в Австрия, спечелено с 3:1. В същото време треньорът на ФК Копенхаген Столе Солбакен отправи някои леки критики към отбора си след успеха на тима срещу Одензе (1:0).