Контузия на ЛеБрон вдъхнови Сан Антонио за първа победа

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборът на Сан Антонио стартира перфектно финала в НБА.

„Шпорите“ надиграха шампиона Маями Хийт със 110:95 в първата среща от финалния плейоф, която се игра в “AT&T Center” в Сан Антонио.

Гостите от Маями дадоха много голяма жертва в този мач в лицето на ЛеБрон Джеймс, който се контузи и напусна срещата след 25 точки за 33 минути. Крампът на Джеймс може да го извади в следващия мач.

Липсата на ЛеБрон се видя още в залата в Сан Антонио. Той поиска почивка в момент, в който „шпорите“ бяха в серия от 15:4. МВП на предишните финали се завърна на терена за един кош, но трябваше да напусне след това предвождан от лекарския екип.

4091073

Именно серията в последната четвърт обърна мача в полза на домакините. Стрелбата на „шпорите“ в последната част не отказваше и те спечелиха победата в последните 10 минути от мача като взеха последната четвърт с 36:17

Този мач ще се запомни и с аварията на климатичната система в залата, което предизвика ужасна жега. Това обаче роди нов слоган на привържениците: „Победи горещите“ (Beat the Heat), което е и прозвището на Маями.

Преди да напусне полето ЛеБрон записа 25 точки, като стана най-резултатен в мача. Дуейн Уейд и Крис Бош добавиха съответно 19 и 18 точки.

За победителите номер 1 отново беше Тим Дънкан със своите 21 точки и 10 борби. Ману Джинобили също се отчете с „дабъл-дабъл“ - 16 точки и 11 асистенции. Тони Паркър добави 19 точки за победата.

След като излязох от игра, те заиграха много силно. Много е неприятно да гледаш отстрани и да не можеш да помогнеш на своя отбор,“ заяви Леброн след мача

Много съм горд от отбора защото не спряхме да вярвам. Всички знаем, че не беше лесно," сподели Тони Паркър.

Маями е първият отбор след Бостън (1984-1987), който успява да стигне до четири поредни финала.