Конте забрани приятелствата с Диего Коща

снимка: twitter.com

В лагера на Челси още витае духът на напусналия в посока Атлетико (Мадрид) Диего Коща. Испанският национал с бразилски корени влезе в скандал с мениджъра Антонио Конте през лятото, както и с бода на директорите на лондончани, които му показаха изхода от "Стамфорд Бридж".

Близък източник до британския вестник "Таймс" обаче разкрива, че италианският специалист наказва жестоко приятелствата на своите футболисти с ексцентричния Коща. Последният потърпевш от това е защитникът Давид Луис, който бе забит на резервната скамейка при победата с 1:0 над Манчестър Юнайтед. Още след загубата на Челси с 0:3 от Рома в Шампионската лига Конте е свикал спешна среща с всички в отбора и е обяснил, че който не се представя на ниво, ще търка пейката. Такъв е и случаят с Луис, който обаче разкрил пред източника, че проблемите между него и мениджъра били от съвсем друго естество.

"Давид Луис смята, че Антонио Конте го наказва заради неговото приятелство с Диего Коща особено след като той се намеси в подкрепа на бившия си съотборник по време на конфликта с Конте миналия сезон", твърди анонимният източник.

Друг потърпевш е Уилиан. Бразилското крило на лондончани е започнал само 6 от 11 мача във Висшата лига този сезон, докато през миналата кампания попадаше сред стартовия състав доста по-често.