Константинов: Вълшебното хапче е добра игра срещу Русия

снимка: fivb.org

Националният селекционер на България Пламен Константинов отчете слабостите на тима след двубоя с Китай, който „лъвовете“ спечелиха с 3:0 на Световното първенство по волейбол.

Специалистът обаче заяви, че вижда потенциала на отбора по време на тренировките и ако той бъде демонстриран по време на мачовете, бъдещето пред тима още на този шампионат ще е добро.

Според Пламен Константинов вълшебното хапче за тима ни е победи над силните съперници, което ще върне изгубеното самочувствие на неговите волейболисти.

Най-хубавото днес са трите точки срещу Китай - отбор, който продължава в следващата фаза с двете си победи. Този резултат ще се зачита в следващата фаза и за това беше важно да вземем трите точки.

Играхме обаче изключително колебливо срещу добър отбор, но не и такъв на нашето ниво“, започна Константинов.

Психологически ни тежи това, че трябва задължително да побеждаваме. Това се видя от втория гейм, който не го изиграхме добре, въпреки че преди това се измъкнахме по такъв начин в първия.

Трябва ни самочувствие. То ще дойде с победи срещу силни съперници. Сега сме в ситуация, в която можем да направим скок и нагоре, но да тръгнем и надолу“ допълни треньорът на националите.

Това, което виждам на тренировките ми дава надежда. Вярвам в момчетата, виждам потенциал, който не можем да покажем в мачовете. Ако разкрием гол част от него, имаме сили за нещо доста прилично дори на това първенство.

Идваме от дълга негативна серия в Световната лига и трябва да си възвърнем самочувствието. Ако не виждах потенцаила щеше да е най-локшото, но аз го виждам Трябва да ги накараме да повярват, че могат да се борят с най-добрите“, каза още той.

Тази победа няма да ни излекува. Трябва ни добър мач срещу Русия, Бразилия или Германия. Това би било вълшебното хапче за нашия отбор.

Доволен съм от всички, които влязоха. Имахме проблеми с Теди Тодоров, който има настинка, но се надявам до ден-два той да е добре. С най—добрите трябва да се започнеш силно и така да завършиш. А не да се мъчиш в края на гейма. Ако днес бяхме изгубили първия гейм, мача можеше да се развие по друг начин“, заключи волейболният специалист.