Салпаров: Играхме под напрежение

снимка: fivb.org

Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров остана доволен от чистата победа с 3:0 гейма над отбора на Китай на Световното първенство по волейбол.

Салпаров обаче призна, че и днес тимът е имал колебания, но те се дължат главно на напрежението от задължителната победа, която „лъвовете“ трябваше да търсят. Националът съжали и за изпуснатата победа срещу Канда преди два дни.

Изпуснат мач срещу Канда и сега нямахме право на грешки. Трябва да се борим да вземем точка от Русия, за да върнем загубените от Канада."

"Днес имаше моменти, в които можеха да ни пречупят и мачът да отидае в друга посока. Хубаво е , че въпреки, че взехме трите точки, въпреки че не играхме кой знае какъв волейбол", заяви Салпаров в ефира на "Диема".

Съжаляваме за това, което се случи с Канада. Мачът беше изцяло наш, но във важните моменти трудно успаваме да затваряме геймове. Днес бяхме на приливи и отливи. Отборът игра под напрежение, трябваше да бием задължително.

Радвам се за Тошко Скримов. В него има много голям потенциал и е плюс за нашия отбор. Също така Градинаров и Дани Милушев. На такъв форум трябва да се използват всички състезатели, за да има алтернативи, когато мачът стане напечен, като този в Канада", заключи опитният ни волейболист.