Конър обяви, че се връща в ММА, страшни закани между него и Хабиб

Бившият шампион на UFC Конър Макгрегър размисли и обяви завръщането си. Само преди девет дни 30-годишният ирландец оповести, че прекратява кариерата си в ММА боевете. Сега той публикува съобщение в „Туитър“, с което се завръща на ринга.

„Продължавам напред заедно с феновете от различни религии и националности. Всички вероизповедания ни призовават към самоусъвършенстване. Живеем в един свят и той общ за всички нас. Ще се видим в октагона“, написа Макгрегър.

Последният мач на ирландеца беше на 6 октомври 2018 година, когато загуби от Хабиб Нурмагомедов битката за титлата на UFC в леката категория. Конър има 21 победи (18 с нокаут) и 4 загуби на ММА ринга.

В месеците след загубата му от Нурмагомедов между двамата се разигра истински сапунен сериал с взаимни нападки в социалните мрежи. Руснакът в момента е със спрени права, тъй като след победата си над Макгрегър прескочи оградата и нападна хора от щаба на ирландеца.

Нурмагомедов отговори на поредната порция провокации от страна на бившия си съперник Конър Макгрегър. Този път поводът беше публикация в „Туитър“, в която ирландецът сравни съпругата на дагестанския боец с хавлиена кърпа. Това беше счетено за обида към религията на Нурмагомедов, а след това Макгрегър изтри туита.

„Ако мислиш, че можеш да обиждаш чужда религия и да бъдеш в безопасност, много грешиш“, написа Хабиб в „Туитър“.

Атаката продължи в същата популярна социална мрежа, където Нурмагомедов публикува снимка на Конър Макгрегър с Тери Мъри, която съди ирландеца за бащинство на детето й.

„Изнасилвач, ти си изнасилвач. Ти си лицемер, който не иска да поеме отговорност за действията си. Справедливостта ще те намери. Ние пак ще се срещнем“, обяви 30-годишният руснак.

Целият сапунен сериал с нападките между двамата бойци предизвика реакция от шефа на UFC Дейна Уайт, който предупреди, че организацията му ще вземе мерки да прекрати конфликта.

„Запознат съм с целия обмен на съобщения между Конър и Хабиб. Ситуацията стигна до неприемливо ниво. Сега UFC търси необходимите мерки, за да удържи отборите на двамата. Проблемът се решава отвътре“, коментира Уайт пред „Yahoo“.