Колко ще прибере победителят в PTC Victoria Bulgaria Open?

снимка: SPORTA.BG

Реформите на Бари Хърн в световния снукър направиха европейския PTC (Players Tour Championship) изключително примамлив за топ играчите в любимата на мнозина игра на зелено сукно.

Изключение не прави и очакваният с нетърпение PTC Victoria Bulgaria Open, който почва след по-малко от седмица - на 3-и октомври, в зала "Универсиада", която през миналата година беше препълнена за финалния ден от надпреварата.

През тази година наградният фонд за турнира в София е 125 хиляди евро, като шампионът в надпреварата ще прибере чек за 25 хиляди евро, както и купа, осигурена от организаторите на надпреварата.

Турнирът е особено примамлив за топ играчите, които в рамките на само два дни игра имат възможност да спечелят първото място и да попълнят колекцията си с поредния трофей.

Досега лидер в класацията за най-много спечелени пари в София е Джон Хигинс, който прибра 10 хиляди евро за финала, който игра в столицата през 2012 (загубен от Джъд Тръмп) и още 25 хиляди евро от триумфа си през миналата година, когато спечели срещу Нийл Робъртсън.

Шотландският магьосник отново ще бъде в София, където ще се опита да повтори успеха си от миналата година в конкуренцията на изключителните майстори в лицето на Марк Селби, Нийл Робъртсън, Шон Мърфи и много други.

КУПЕТЕ СИ БИЛЕТ ЗА НАДПРЕВАРАТА ТУК