Кобрата в битка с Джошуа след 200 дни

Кубрат Пулев може да се изправи срещу световния шампион в тежка категория на Световната боксова огранизация (WBO), Световна боксова асоциация (WBA) и Международна боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа още тази година. За такъв вариант пише специализираният сайт worldboxingnews.net.

Пулев е претендент за титлата на Джошуа на IBF, а британецът трябва да направи задължителна защита.

Двубоят между Пулев и Джошуа най-вероятно ще се проведе през септември тази година, макар да се очакваше да се случи през 2020-а. Причината за промяната е, че Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри ще направят реванш помежду си и британецът няма как да се срещне с някой от тях тази година.

Първата среща между Уайлдър и Фюри завърши наравно в Лос Анджелис, а следващата битка ще бъде тази година. Очаква се след това независимо от победителя да има нов мач реванш. А всички тези събития помагат на Кобрата и той има шанс да излезе в нов мач за световната титла. Припомняме, че това е най-голямата мечта на Кубрат - да излезе отново на ринга в битка за №1 в света.

Това ще е втори шанс за него, след като в първия случай бе размазан от Влад Кличко. Кобрата тогава лежа на пода 3 пъти в никдаун, а накрая бе пратен в нокаут.