Кобрата ще се бие срещу Фюри

Дилиън Уайт вече не фигурира в ранглистата на IBF в тежка категория. 30-годишният британец бе изхвърлен от класацията на Международната боксова федерация, след като отказа да се изправи срещу Кубрат Пулев. Вместо това той предпочете мач с Джоузеф Паркър, но от IBF не останаха безучастни към своеволието на Костотрашача. Така той не само загуби правото да атакува званието претендент №1 на централата, но, изглежда, тепърва ще трябва да си проправя обратно път към Топ 15 на класацията.

При обновяването на ранглистата позицията на Уайт, който преди бягството от мача с Кобрата бе под №4, бе заето от Александър Поветкин. Между него и Пулев продължава да е Джарел Милър, чиито права са спрени, тъй като е разследван за допинг. Предвид че руснакът е гласен за бой с Антъни Джошуа по линия на WBA, то по всичко личи, че следващ съперник на българина ще се окаже член на фамилия Фюри. Но не Тайсън, а неговият братовчед Хюи. Британецът е изкачен до №5 в ранглистата, изпреварвайки Карлос Такам, който всъщност се явява и следващ вариант за бой с Кубрат. Спряганият доскоро Александър Димитренко е свален далеч назад, едва на 11-о място.

Хюи Фюри е на 23 години, като има зад гърба си 21 победи и едно поражение. На 23 септември той отстъпи на Джоузеф Паркър в доста оспорван двубой, който бе за световната титла на WBO. Фюри се завърна на ринга миналия месец с нокаут над Сам Сакстън, печелейки британската титла.