Кобрата: Ще победя Джошуа, преди това може да се бия в Чикаго!

снимка: twitter.com

Кубрат Пулев заяви, че не се е уплашил и за момент от Антъни Джошуа, за да се откаже от мача помежду им за титлите на WBA, IBF и IBO  в тежка категория. Както знаете, Кобрата трябваше да се изправи срещу британския шампион на 28 октомври в Кардиф, но разкъса гръден мускул и реши да се откаже, защото не е на 100 процента готов за битка. Българинът обаче се закани на официална пресконференция в спортния си център в София, че ще се бие с Джошуа и ще го победи.

"Не съм се уплашил! Аз исках този мач и се стремях към него! И пак казвам, че такъв мач ще има! Ще се подготвя много добре и да го победя!", заяви Кобрата на официална пресконференция в София.

"И трима като Джошуа да са в ринга, аз пак ще изляза, ако е за парите. При мен е по-важна победата, а не олимпийския принцип", добави Кубрат Пулев.

"Ще коментирам кога ще се завърна на ринга, но нека първо да се възстановя от контузията си. Вероятно в началото на 2018 година. Може да играя в САЩ, в Чикаго! Важното е контузията ми да отмине и да играя за победа", заяви Кубрат Пулев.

Кобрата обясни по-подробно как се е получила тежката травма. Той е пил медикаменти, тренирал е по-леко, правел е масажи и физиотерапия, но болката не е отминала. Българинът заяви, че е нямало смисъл да рискува, защото мачът е важен и няма как да излезеш неподготвен на ринга. Той сподели, че възстановяването ще отнеме месец.

"Получих контузията при един от спарингите. При един от ударите се разтегна някакво сухожилие. Изчакахме събота и неделя, като мислехме, че ще отмине. Но не стана така и отидох на лекар, който установи разтягане и леко разкъсване при подмишницата на гърдата. След това тренирах една седмица без да правя спаринги, защото болката не позволяваше. Немският лекар каза, че трябва да се пият определени медикаменти. Пихме ги доста ускорено, за да се възстановя и да продължа тренировъчния режим. което за съжаление не се получи. През цялото време правихме кросове, но основното време за подготовка го прекарах малко като на почивка. След това отидох пак при лекаря, правих физиотерапия, масажи, пих специални витамини. Но всяко нещо си иска своето и не може да се претупа. Все пак това не е градско първенство на София, на което да изляза с една ръка и да побеждавам. Това е мач за световна титла и аз изисквам от себе си да съм на 100 % готов. Именно заради това с треньора и лекаря на отбора преценихме, че е по-добре да откажем мача за по-далечен период.

Става въпрос за много специфична контузия. Като седя нормално и се движа не боли. Боли при дясно кроше, десен ъперкът. Пробвахме да правя спаринг с лявата, но не се получи. 

Продължавам да съм в залата, ще правя общофизическа подготовка. Контузията не е за операция, просто й трябва време. Периодът на лечение ще отнеме 4 седмици", обясни Кобрата, цитиран от "Спортал". 

Пулев разкри повече и за отношенията си с промоутърската компания "Зауерланд". Тя уреди мача на Кобрата с Джошуа без негово знание, което предизвика остра реакция от страна на самия Кубрат. Той призна, че има много търкания в отношенията му с компанията. Все пак, боксьорът се опитва постоянно да разговаря с Кале Зауерланд и да се опитва да затегне връзката помежду им. 

"Колкото и да не се разбираме със "Зауерланд", аз съм им длъжник. Пътят ми дотук го дължа на тях. Отношенията между един боксьор и мениджъра му невинаги са идеални, така е и при мен. Понякога има търкания, но аз затова им казвам да бъдем в по-добър контакт през цялото време, за да можем да се развиваме както аз, така и те. Когато аз вървя нагоре, това се отнася и за тях", заяви Кобрата.

"Мениджърите мислят само за пари и за тях ние, боксьорите, сме начин за изкарване на тези пари. Но за да става това, боксьорът трябва да върви напред, да мачка. Но това не зависи само от самия боксьор, но и от екипа му. Не трябва да се оставяме да бъдем използвани. Два месеца и хайде да играем - не става така! Това, че съм от България, не означава, че съм на 2 дена. Обичам, когато правя нещо, да го правя като хората.

Досега нещата между мен и "Заурланд" куцаха и това си личи. Имам договор с тях до края на 2018 година и казах на Кале, че е хубаво да работим като партньори. Моят глас също е важен, защото не съм далеч от нещата", заяви Кубрат Пулев.