Джошуа: Със сигурност ще се бия с Пулев, Такам е по-труден

снимка: twitter.com/Kubrat Pulev

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа призна, че Карлос Такам е по-тежък опонент от Кубрат Пулев. Британецът обаче отличи Кобрата като по-умния от двамата, което изравнява позициите им. Джошуа обаче потвърди, че рано или късно ще се бие с Кубрат.

Както знаете, българинът трябваше да излезе срещу Ей Джей в спор за титлите на WBA. IBF и IBO на 28 октомври в Кардиф. Това обаче няма да се случи заради травмата, която измъчва Кобрата. Той разкъса частично гръден мускул на тренировка и прецени, че няма да успее да е конкурентоспособен на Джошуа. Българският боксьор се отказа от срещата, а неговото място зае камерунецът с френски паспорт Карлос Такам.

"Мисля, че Такам е по-тежък опонент. Той може да ми нанесе повече щети. Но не мисля, че той е по-умен поради тази причина. Знаете ли откъде идвам аз? Така че какво значи по-труден? Дали по-умният боксьор ще ме накара да мисля повече, или пък по-силният ще ме накара да работя повече? Това би било интересно. Но мисля, че със сигурност ще се бия с Пулев в бъдеще”, заяви Антъни Джошуа пред boxingscene.com.

Британецът призна още, че любимият му боксьор е мексиканеца Саул "Канело" Алварес. Наскоро той завърши наравно в спорен мач за световните титли в средна сатегория срещу Генади Головкин. Реваншът, който всички фенове на бокса очакват, може да бъде насрочен за 5 май догодина.