Кобрата се върна на българска земя и обеща мач в София (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС

Бях много добре подготвен за този мач, но мога много повече”, това каза европейският шампион по бокс в тежка категория Кубрат Пулев. Кобрата се завърна в София, след като преди два дни победи Дерек Чисора в двубой за европейската титла в тежка категория, който се проведе в „Барклейкард Арена“ в Хамбург.

На летище София Пулев беше посрещнат от фенове, журналисти и оркестър с много вълнение и емоции.

„Не очаквах толкова голямо посрещане и мога само да благодаря на хората за него. Мотивира ме това, че хората се вълнуват и изживяват всеки един мач. Това ми дава сили за подготовката и за самите мачове. Това е сериозен бокс на голямо ниво.

Аз съм стабилен и психически, и физически, и духовно. Мога да попитам Чисора, къде са всичките му закани и глупостите, които изговори, че съм щял да бъда на пода. Никога не съм бил по-добре. Радвам се, че обединих хората и ще се радвам това да не е само, когато побеждаваме.

Никога не трябва да се губи надеждата към българското. Имаше двоумение преди мача, защото преди него получих лека настинка, а това действа много демотивиращо. Всеки очакваше мачът да е тежък, както и беше. Бях много добре подготвен, но мога много, много повече.

Аз се опитвам да съм максимално безпристрастен и мисля, че в този мач загубих 3-4 рунда най-много. Когато има подобно решение то показва, че човекът не е в час с нищо и излага него”, каза Кобрата. По повод евентуален бой в България тази година той каза:

„Въпрос на договорка е да се организира мач в София и мисля, че ще стане. До края на годината планирам още един мач, а е възможно да има и в София”.