Истерия за билети за мача на Кубрат! Заведоха Пулев на вечеря

Интересът към мача на Кубрат Пулев със Самюел Питър в "Арена Армеец" е огромен. Доказателство за това е фактът, че близо 3000 билета бяха разграбени само за пет часа. Продажбата на пропуските стартира в петък следобед. Засега билети могат да се купуват само в мрежата на Eventim. Цените започват от 20 лв. за последните редове на залата и стигат до 300 лв. за най-хубавите места в залата.

Отпечатани са 14 000 талона, 2000 от тях са отделени за официални гости.  Срещата на Кобрата с Нигерийския кошмар е на 3 декември, като галавечерта започва от 19.00 ч. Боят ще е първи в професионалната кариера на Пулев на родна земя. За последно той боксира пред българска публика през 2009-а, когато беше още аматьор.

Собственикът на промоутърската компания „Зауерланд“ – Вилфрид Зауерланд, заведе Кубрат на вечеря в Берлин. С тях беше и световният шампион в категория лека-средна във версия WBC Джак Кулкай. Еквадорецът, който има немско гражданство, е представляван от същата мениджърска компания и е сред близките приятели на Кобрата.

По-малко от месец преди боя Пулев направи още една крачка напред в световната ранглиста. Той вече е втори в подреждането на Международната боксова федерация (IBF). Притежател на пояса в тази версия е Антъни Джошуа. Подготовката на Кубрат за мача със Самуел Питър продължава в Германия. Боксьорът ни ще се завърне на родна земя броени дни преди да се качи на ринга в „Арена Армеец.