Кобрата: Джошуа не ме изненада, ще го бия!

галерия:

снимка: twitter.com

Кубрат Пулев не остана никак впечатлен от представянето на Антъни Джошуа срещу Карлос Такам на "Принсипалити" в Кардиф. Ей Джей защити титлите на IBF и WBA в тежка категория с победа с технически нокаут в 10-ия рунд. Съдията Фил Едуардс обаче взе противоречиво решение да спре двубоя след серия от мощни удари на британеца. Такам не изглеждаше разклатен и можеше да продължи мача, но реферът се хвърли да разтърве двамата боксьори.

Кобрата не се съгласи с решението на Едуардс и заяви, че ако Джошуа играе така срещу него, ще загуби.

"Пазят го Антъни Джошуа. Доста спорно отсъждане на съдията да прекрати мача. Все пак това не е аматьорски бокс. А Такам не беше в състояние, което да налага спиране на боя. И самият рефер след това не даде обяснение защо е взел подобно решение. 

Общо взето нищо в този бой не ме изненада. Очаквана развръзка. Този мач потвърди и мнението ми, че ако съм здрав и добре трениран, ще бия Джошуа. Британецът не е нещо повече от мен”, коментира Кобрата пред "Труд".

Той споделя, че вече е разговарял с мениджъра на пуерториканеца Фрес Окендо - Боби Хич. Двете страни преговарят за мач в началото на 2018 година в Чикаго за вакантната "редовна" титла на WBA.

"Интересува ме подобен мач. Смятам, че ще стане страхотна галавечер пред много зрители, тъй като има много големи общности и от двете държави в Чикаго", казва още Пулев.