Кметът на София изпрати Отбора на надеждата за Мондиала в Чили

галерия:

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова изпрати официално за трета поредна година националният "Отбор на надеждата" на Световното първенство по футбол за бездомни хора.

Тази година Мондиалът ще се състои от 19 до 26 октомври в столицата на Чили - Сантяго, а българският състав заминава за Латинска Америка на 15 октомври.

Събитието с участието на кмета се проведе в понеделник следобед в мраморното фоайе в сградата на общината на ул. „Московска” 33 и на него присъства също директор на Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” Ирена Димитрова.

Йорданка Фандъкова пожела персонално успех на всяко от момчетата и им подари сувенири с логото на „София – кандидат за Европейска столица на спорта 2017”.

Същевременно кметът получи официална фланелка на „Отбор на надеждата”. Голяма част от националите имаха шанса да се снимат индивидуално с Йорданка Фандъкова.

4118814

Ден по-рано „Отбор на надеждата” изигра последния си турнир „Играй с националите” преди да замине за Чили. Състезанието се проведе в град Пирдоп и в него взеха участие служители на спонсора на тима „Дънди прешъс металс Челопеч” и ветерани на местни отбори.

В края на турнира „Отбор на надеждата” получи красива купа от Гергана Тодорова, мениджър „Връзки с обществеността“ в минната компания.

4118816