Исландците в екстаз след победата над Холандия

снимка: uefa.com

Футболистите от националния отбор на Исландия не скриха радостта си от победата с 2:0 над бронзовия медалист от Мондиал 2014 Холандия в мач от снощните квалификации за Евро 2016.

Героят за малката островна страна, която никога досега не е играла на голям футболен форум, Гилфи Сигурдсон каза, че това е била "перфектната вечер".

"Фантастичен резултат. Знаехме колко добри са холандците, но треньорите ни подготвиха отлично. Играхме много добре в защита, а халфовете много помогнаха в края на мача, когато противникът започна да играе с дълги топки. Знаем обаче, че имаме да извървим дълъг път пред нас", заяви халфът на Суонси, който реализира и двете попадения в мача.

Нападателят Колбейн Сигторсон също похвали съотборниците си от защитата. Тимът е вкарал осем и не е допуснал нито един гол от началото на квалификациите.

Звездата на холандците Ариен Робен беше унил след края на срещата: "Много сме разочаровани. Тежка загуба за нас, особено като се има предвид, че вече трябва да преследваме два отбора.

Трябва обаче да погледнем себе си и да бъдем критични. Подарихме им и двата гола, а след това те се отбраняваха чудесно, което ни затрудни страшно много", каза Робен, цитиран от БТА.

В класирането след вчерашните мачове в група А начело са Чехия и Исландия с по 9 точки, следвани от Холандия с 3, Латвия с 2 и Казахстан и Турция с по 1 точка.