Кметът на Бургас иска финансова инспекция на славния Черноморец

В "Черноморец Бургас" да влезе инспектор от Агенция за държавна финансова инспекция (АДФИ), предлага кметът на Бургас Димитър Николов. Той вече е внесъл извънредна докладна записка в местния парламент, с която настоява да се извърши пълна проверка на смесеното дружество. Това е решаващ ход, защото се очаква да спре евентуалното обявяване в несъстоятелност на ПСФК-то и последвалото препродаване на имотите, пише "Флагман".

„Правехем опити да спасим стадион „Черноморец“ и финансирахме клуба. В тази връзка се избираха и временни комисии, които водеха преговори с представители на другия акционер „Петрол Холдинг“ АД. Комисиите, създадени да проучат състоянието на дружеството и да проведат преговори с упълномощените представители на акционери и кредитори, не успяха да постигнат резултат, тъй като не им бе предоставяна достатъчно информация“, коментира в докладната си Николов.

Кметът уточнява, че такава проверка е предвидена в Закона за държавната финансова инспекция, защото става въпрос за търговско дружество с блокираща квота държавно или общинско участие в капитала.