Клоп: Ще се радвам, ако Джерард ме наследи

снимка: liverpoolecho.co.uk

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи изключително любопитен коментар относно поста си в клуба. Германският специалист разкри, че би бил горд, ако легенда, като Стивън Джерард го наследи.

Клоп още не смята да се оттегля. Той иска да върне европейската сила на Ливърпул и ще има този шанс през следващия сезон, когато мърсисайдци ще играят в Шампионска лига.

Въпреки това, Клоп много добре знае колко важна е историята на клуба за феновете. Според него легендите винаги трябва да имат място "Анфийлд".

Джерард се завръща в клуба, след като наскоро обяви своето пенсиониране. Той ще поеме отбора на Ливърпул до 18 години и бавно ще навлиза в треньорската кариера. Стиви Джи и Клоп често ще работят заедно, за да може бившият национал на Англия да натрупа ценен опит от германския спец.

"Строхотно е, че включваме Стивън в отбора. Той е уникален човек. Когато си тръгна или клубът ме уволни, не ми пука кой ще ме наследи. Но ми се иска това да бъде Джерард Ще се погрижа той да получи цялата информация, която му е нужна, за да стане качествен мениджър", заяви Клоп.

"Ливърпул се нуждае от хора като Стивън. Той даде много за този клуб и сега е ред да получи обратно най-качественото обучение", добави още немският спец.