Кличко се завръща с реванши срещу Фюри и Джошуа

Бившият украински боксьор Владимир Кличко готви сензационно завръщане на ринга чрез мегасделка, която предвижда да проведе три мача, твърди Ring TV. Два от тях трябва да са срещу последните си съперници, от които загуби, но не можа да проведе реванш – Тайсън Фюри и Антъни Джошуа. Кличко води преговори с DAZN, а като част от сделката компанията трябва да направи значително дарение на ЮНЕСКО, в чиято организация с благотворителност се занимават братята Владимир и Виталий Кличко.

Третата битка от предложената сделка е друг реванш, този срещу Антъни Джошуа. Британецът нокаутира Кличко в 11-ия рунд през април 2017 г., а украинецът реши да не се възползва от клаузата си за реванш и взе решение да се оттегли.  Владимир е обсъдил сделката директно с Лен Блаватник, мажоритарен акционер в DAZN Group, който притежава състояние от около $ 16,3 млрд. Както Кличко, така и Блаватник е роден в Украйна. Според източници, Кличко, който навършва 43 години през март, би искал първия му двубой да бъде срещу слаб съперник. Една от битките според предложената му сделка ще се състои в Германия, където Британецът победи Кличко с единодушно решение през ноември 2015 г. Вторият им мач беше определен за 2016 г., но на два пъти бе отменен, тъй като Фюри се бореше с депресия и злоупотреба с наркотици.

За завръщане на Кличко се говори от известно време, а последно се смяташе, че той ще се бие с Дилиън Уайт през април. Все още ме бива, но това звучи като първоаприлска шега, отрече слуховете украинецът преди 3 дни.