Кличко нарочно търсил високо темпо срещу Кобрата

Личният треньор на Владимир Кличко Джонатон Бенкс коментира успеха на световния шампион над Кубрат Пулев на 15 ноември в Хамбург.

Украинецът нокаутира българския претендент в пет рунда и запази световните си титли в тежка категория, след като преди това на три пъти изпрати софиянеца в нокдаун.

Говорейки пред On The Ropes Boxing Radio, американският треньор на Кличко довери, че в стратегията на световния шампион е влизало високо темпо на мача, с което според него Кубрат Пулев не е свикнал.

"Мачът протече точно така, както и очаквах", коментира Бенкс.

"Пулев бе много труден опонент, защото той разполага с много дълги ръце. Може би по-дълги и от тези на Владимир. Също така, неговият ляв прав. Пулев умее този удар изключително добре. Нашият план бе да движим боя в по-високо темпо от обичайното за българина. Може да се каже, че планът сработи", добави американецът.

Владимир Кличко получи комплименти за предложената атракция срещу българския претендент, а неговият треньор обеща подобни зрелищни нокаути и в бъдеще.

"Не искам Владимир да се втурва веднага към своите опоненти, но вярвам, че неговите мачове вече ще бъдат по-атрактивни за публиката. Работим усилено върху това", обеща Джонатон Бенкс.