Китайците с офертата към Каранга го искат за резерва

Оферта от далечен Китай за нападателя Фернандо Каранга е долетяла в офисите на ЦСКА-София. Отборът, който се бори за подписа на голмайстора на Първа лига, е Чанчун Ятай, научи "Меридиан мач". Тимът се състезава в елита на азиатската страна.

Предложението на китайците е изключително изгодно. Отборът се раздели с един от нападателите си Бруно Менегел и сега иска Каранга за резерва на основния си голмайстор - бившият нападател на Уотфорд Одион Игало. 

Чангчун Ятай предлага на Каранга 1,5 млн. долара годишно, което е съблазнителна сума, тъй като бразилецът прибира значително по-малко на "Армията". Както знаете, в момента голмайсторът е в Бразилия и оттам движи нещата по евентуалния си трансфер. Той е използвал офертата и се е опитал да повиши заплатата си в ЦСКА-София.

"Червените" пък вече се оглеждат за негов заместник. Те разполагат със списък с няколко имена, които са били набелязани още преди месеци. На "Армията" имат готовност да стартират преговори с някои от тези футболисти, ако стане ясно, че Каранга няма да продължи кариерата си у нас.