Ким Чен-ун и Тръмп се появиха на Олимпиадата (СНИМКИ)

галерия:

снимка: twitter.com

Откриването на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг придоби и политически ракурс, след като на Олимпийския стадион се появиха двама имитатори на президента на САЩ Доналд Тръмп и на комунистическия лидер на Северна Корея - Ким Чен-ун. 

Двамата мъже се бяха издокарали досущ като политическите лидери. Единият бе направил прическата си като тази на севернокорейския диктатор и носеше типичните очила, а другият бе с червена шапка с козирка, емблематична за Тръмп. И двамата мъже приличат безумно много на американския президент и на Ким Чен-ун.

kim3.jpg

Те са предизвикали суматоха на стадиона според информация на businessinsider.com. Много от феновете се снимаха с двамата имитатори, а други бяха на другия полюс, като ги обиждаха и се опитваха да се доберат до тях с недобри намерения. В крайна сметка, двамата мъже са били задържани и изведени от съоръжението. За момента няма допълнителна информация около тях.

kim2.jpg

Междувременно, извън Олимпийския стадион се състоя протест на южнокорейци, които се обявиха против съюз със Северна Корея заради Игрите. Те развяваха знамената на своята държава и носеха анти-севернокорейски лозунги. 

Както знаете, двете Кореи стоплиха взаимоотношенията си по повод Олимпиадата, като дори съставиха общ отбор в женския хокей.

kim4.jpg

Снимки: Twitter