Къде Дунав загуби срещата срещу Норкьопинг?

снимка: Булфото

Мачът беше в нашите ръце. Играхме добре през цялото време. Лошият късмет и две решаващи грешки в пресиращата защита на шведките, които ние допуснахме, им донесе победата.

Това каза треньорът на Дунав 8806 Георги Божков, след като тимът му загуби драматично в последните секунди с 56:57 от Норкьопинг /Швеция/ в мач от от груповата фаза на европейския клубен турнир по баскетбол за жени "Еврокъп", който се игра в Русе.

"Без да искаме направихме един подарък на гостите от Швеция и мисля, че е по-справедливо те да излязат от групата. Беше ни трудно, както и че играем без основния си плеймейкър Зорница Костова, която е болна", каза още Божков и допълни, че Дунав 8806 е играл добре срещу много активна защита.

От своя страна треньорът на шведките Ларс Йохансон заяви, че е много доволен от победата.

"Изоставахме през голямата част от мача, допускахме много грешки. Трудно е да се побеждава като гост в турнира "Еврокъп", но продължаваме борбата да излезем от групата, в която и четирите отбора са много равностойни", заяви той.

Американската състезателка от Норкьопинг Кали Бенет коментира, че битката е била до последната минута.

"Баскетболистките на Дунав играха много силно, имахме и късмет в края на мача. Смятам, че турнирът е изключително труден", каза още тя. /МП/