Казанлък Волей-Багира е отбор на годината на Казанлък

снимка: Facebook

Представителният женски волейболен тим на Казанлък Волей-Багира единодушно беше определен за отбор номер 1 на отминалата 2013 година на община Казанлък. Изборът за най-добри в колективните спортове стана след гласуване на журналисти, спортни деятели от града.

Престижното отличие на волейболните "рози" бе връчено лично на президента и основен спонсор на клуба Васил Аргиров. Той бе специално поканен от кмета на Казанлък Галина Стоянова на официалната церемония по награждаването на най-добрите спортисти от общината за 2013-та година.

Стилното тържество бе проведено в залата на културно-информационния център в града. Аргиров, който има основна заслуга за възраждането на женския волейбол в Казанлък, лично получи престижната награда. Шефът благодари за голямото признание и скромно заяви, че за него и удоволствие да помага за развитието и просперитета на волейбола и на спорта в града.

Волейболистките напълно заслужиха приза си за отбор на годината на Казанлък, след отличното си представяне през изминалата година. Те стигнаха до женския финал в спор срещу ЦСКА-Демакс (София) за шампионската титла и бяха на крачка от спечелването на националната купа на България. Този приз на казанлъчанки за отбор номер 1 на града на розите им се присъжда за втора поредна година.

На церемонията освен отборни отличия получиха и 10 от най-изявените спортисти на Казанлък, като през тази година бе възстановена традицията спортистите в десетката да бъдат номинирани от номер 1 до номер 10.

Спортист на годината за 2013-а година стана европейската шампионка по таекуондо за кадетки Цветелина Николова. В призовата тройка влязоха Ясмин Бошнак - шампион на страната в хвърлянето на копие при девойките и Стефан Георгиев шампион на страната по автомобилизъм в състезанията от Планинския шампионат. От 4 до 10 се наредиха: Станислава Василева (лека атлетика), Стефан Панчугов (автомобилизъм), Онур Татар (колоездене), Николай Щерев (карате), Йордан Георгиев (стрелба с лък), Виктор Драганов (спортно катерене) и Младен Тотев (моделизъм).

През тази година наградата за треньор номер 1 бе за Петя Пендарева, която възвърна успехите на Казанлък в спринта, като нейните възпитаници спечелиха шампионската титла в щафетното бягане на 4х100 метра при юношите.

През тази година най-проспериращ млад спортист стана Димитър Кръстев състезател по свободна борба, а наградата за проспериращ клуб получи клуб за спортисти с увреждания "Даниела Тодорова".

От община Казанлък връчиха и грамоти на заслужили представители на спорта в Казанлък, които с изявите си през 2013 година са допринесли за славата на града на розите.