Катерина Маринова не стигна финал в Нанкин

снимка: Facebook

Българката Катерина Маринова завърши на девето място в квалификациите на многобоя в турнира по художествена гимнастика на вторите младежки олимпийски игри в Нанкин (Китай).

Така Маринова остана извън финала, където ще играят първите осем от квалификациите. Българката е първа резерва. Катерина Маринова събра сбор от 51.550 точки, след като получи оценки 13.475 точки на обръч, 12.475 точки на топка, 12.600 точки на бухалки и 13.000 точки на лента.

Тя направи малки грешки в последните си две съчетания. България няма съдия на турнира по художествена гимнастика в Нанцзин, а Мария Гигова е сред журито, но като член на Техническия комитет на ФИГ. Квалификацията спечели рускинята Ирина Аненкова със сбор от 58.950 точки.

Втора е Лаура Цзън (САЩ) с 57.375 точки, а трета - Мария Трубач (Беларус) с 56.850 точки. При девойките индивидуално участваха 18 гимнастички.

По-късно днес са квалификациите в многобоя при ансамблите, където шест отбора, сред които и България, ще се борят за четири места за финала.