Карлош Кейрош обяви, че напуска Иран

снимка: БТА/AP

Селекционерът на Иран Карлош Кейрош заяви, че повече няма да изпълнява задълженията си, след като от местната федерация не са му предложили нов договор.

Португалският специалист класира арабската страна на Мондиал 2014 в Бразилия, а днес Иран напусна шампионата след загуба с 3:1 от дебютанта Босна и Херцеговина.

Персите записаха още една загуба - с 1:0 от Аржентина и завършиха на последното четвърто място в група F с една спечелена точка от нулевото реми с Нигерия.

"Показах своята привързаност към този проект, но през последните 11 месеца така и не получих предложение за подписване на нов договор.

Да работя с националния отбор на Иран за мен беше голяма чест, аз се влюбих в тази страна. Но, образно казано, няма да има сватба, ако сватбата я иска само едната страна.

Чаках предложение, но така и не го получих. Затова днес дойдох тук, за да кажа благодаря на тези, които ми дадоха тази работа. Иранският футбол, играчите и запалянковците ще бъдат завинаги в моето сърце", обяви решението си Кейрош на предконференцията след мача с Босна и Херцеговина.