Карачанаков пред трансфер в Русия

снимка: Булфото

Напусналият ЦСКА Антон Карачанаков е пред трансфер в Русия и по-специално в клуб от Висшата лига на най-голямата по територия държава в света, научи „24 часа“. Усилено в тази насока работи агентът Мирчо Димитров.

През този век благодарение на почти повсеместните си контакти в Русия и бившите съветски републики той закара голямо количество футболисти в техните първенства. В момента Димитров и Карачанаков са в турския курорт Анталия. Там по традиция лагеруват много отбори от руската Висша лига.

На място агентът преговаря с техни представители за преминаването на българина. на 5 януари. Той използва закъснението на заплати, за да разтрогне едностранно договора си с рекордьора по титли у нас.

По-късно един от малкото играчи в България, които могат да бъдат определени като талантливи, обясни, че причината всъщност е треньорът Стойчо Младенов. Двукратният шампион с ЦСКА не пускаше редовно Карачанаков в състава.

В последните 2 мача за 2014 г. имало договорка Антон да играе, защото на трибуните бяха дошли емисари на чужди клубове. Младенов обаче не я спази. Карачанаков също така разкри, че е разтрогнал с „червените“ под да-вление на вече бившия си агент Лъчезар Танев. Вместо обещания отбор в Испания обаче той опита да прати футболиста в „Металург“ (Донецк).

Заради военните действия в Украйна играчът отказа. Карачанаков има шанс да осъществи трансфер в елита на Русия до петък. Тогава затваря трансферният прозорец там. През целия следващ месец е отворен този в Казахстан. В близките дни се очаква развитие около Карачанаков.