ЦСКА най-гледан по тв, Вечното дерби е номер едно

снимка: Булфото

Интересни изказвания чухме и прочетохме през изминалата седмица. Сега е време да се върнем към тях. Ето например какво сподели Кирил Домусчиев при поредната си медийна изява: "А група няма да остане на тъмно. Аз ще имам грижата за това нещо. Ще говоря с Нова телевизия".

Всеки сам може да си направи извода какво се случи през изминалия уикенд и дали кореспондира с думите на Домусчиев. Той продължи с още по-силно изказване: "ЦСКА и Левски, ако имат претенции, те не са за сумата, а за разпределението на парите. Но това трябва да се реши от клубовете. Аз нямам отношение по този въпрос.

Ако те определят критерий гледаемост, аз ще бъда най-доволен, защото според рейтингите, можете да питате колегите от Нова телевизия и да ви го потвърдят, че Лудогорец е по-гледаем от ЦСКА и Левски".

Това каза Кирил Домусчиев, a Тодор Батков заяви, че "Левски формира 45-50% от зрителския интерес". А сега да обърнем внимание на справка, предоставена от Nielsen Atmosphere BULGARIA за "24 часа".

С тази агенция работи Nova Brodcasting Group, която взе мачовете през лятото, след като ТВ 7 отказа да изпълни договора си. Столичните грандове са най-гледаните по телевизията, сочи статистиката. Срещите на Левски и ЦСКА са окупирали твърдо първите 15 места по рейтинг, като това е нормално.

Най-гледаният мач у нас, разбира се, е вечното дерби. Заради това двата отбора от няколко дни предприемат безпрецедентна в новата си история атака за по-голям дял от парите, които се плащат за телевизионни права. Нещо повече - справката показва, че 7 от 10-те мача с най-висок рейтинг са с участието на ЦСКА!

Вестник "24 часа"