Камата за Иниеста: Вечен е заради осмицата

снимка: twitter.com

Христо Стоичков коментира за колумбийското радио "Radio Caracol" оттеглянето на живата легенда на Барселона Андрес Иниеста. След десетилетия, свързани с "блаугранас", Сан Андрес реши да сложи край на приказката и да заиграе в Китай, а това накара всички футболни легенди да се изказват ласкаво за неговата кариера.

"Осмицата си е осмица. Няма край. Всички други номера имат край, но не и осмицата. Тя е вечна, точно както Иниеста”, каза Ицо, визирайки сходството на №8 със символа на безкрайността. 

Камата, който почти през цялата си кариера носеше осмицата, коментира и факта, че 33-годишният испански халф не успя да се добере до "Златната топка". Той бе много близо до отличието през 2010 г., но съотборникът му Лионел Меси отмъкна приза. Самият Стоичков пък спечели наградата през 1994 г. 

Българинът заяви, че ако "Франс Футбол" реши да връчи на Иниеста извънредна "Златна топка" за заслуги към футбола, то той би гласувал за това без да му мигне окото. 

Легендарният български футболист избра и своите фаворити за титлата на Мондиал 2018 в Русия - Бразилия, Аржентина и Уругвай, както и Германия, Испания и Франция.