Камата прободе Левски с жалба до УЕФА

Клуб на Христо Стоичков е сезирал УЕФА заради неуредени финансови взаимоотношения с Левски. Каталунският вестник „Спорт“, цитиран от „Труд“ разказа как „сините“ не са платили на школата на Камата в Барселона за трансфера на Божидар Краев в датския Мидтиланд.

Нападателят е продукт на каталунската академия, която е на Стоичков. Европейската централа въведе правило за солидарност, свързано с бъдещи трансфери. При всяко преминаване на футболист от отбор в отбор родната му школа има право на процент. В случая става въпрос за под 100 000 евро.

Испанският вестник твърди, че собственикът на Левски Спас Русев вече „е демонстрирал предразположеност да разреши този казус, който притеснява Стоичков“. Изданието добавя, че „един от излезлите от школата футболисти на име Божидар Краев, е предизвикал разкол в УЕФА.“

Нападателят рядко играе в Мидтиланд, но се води шампион на Дания. Футболистът бе звезда в Левски“ но не спечели нито един трофей със „сините“. Стоичков се е чул преди няколко месеца със Спас Русев, който е обещал, че проблемът ще бъде оправен. Само че все още това не се случва.

В школа „Христо Стоичков“ тренират над 800 момчета и момичета. „От Маями той наблюдава внимателно какво се случва. Повече от 18 години Стоичков се е посветил на обучението на деца“, пише „Спорт“.