Какво казаха медалистите ни на Олимпиадата след награждаванията?

снимка: БФ Бокс

Три медала - златен и два сребърни спечелиха младите български състезатели в последния ден на младежките олимпийски игри в Нанкин.

Ето какво заявиха те веднага след награждаванията: "Тренирах много здраво, готвих се, но явно такава ми е била съдбата. Постоянно сме в сблъсъци с Ибанес Диас, но вече доста години всички го тачат доста повече от мен, вижда се с просто око. Днес срещата беше много равностойна, изиграх я с удоволствие, за мен това е важно - да се наслаждавам на играта, а и да карам публиката да се забавлява.

Гледам напред, продължавам да се готвя още по-усилено и да правя нещата стъпка по стъпка", каза Душко Благовестов след загубата във финала в категория до 56 килограма от Хавиер Ибанес Диас в турнира по бокс.

"Дойдох тук за златния медал и се гордея много, че не разочаровах никого днес. Невероятно е, не мога да опиша с думи колко съм развълнуван, а чувството да си на почетната стълбичка е уникално. Посвещавам титлата на майка си и на кръстницата си. Сега ще взема кратка почивка и продължавам с тренировките.

Колкото до мача - казахстанецът беше много агресивен, знаех, че са го надъхали да се хвърли на максимум срещу мен, но издържах", заяви Благой Найденов секунди след тежкия мач срещу Вадим Казак в категория до 81 кг на турнира по бокс. "Много сме щастливи, че сме тук. Искаме да благодарим на всички в България за подкрепата и ще продължим да ги радваме. Да играем пред пълните трибуни в такава зала на олимпийски игри е страхотно.

Получихме квотата в последния момент, но с всичко, което направихме и във вчерашния ден, и днес, показахме, че я заслужаваме", казаха развълнуваните гимнастички от националния ансамбъл по художествена гимнастика, които спечелиха сребърните отличия.