Рой Ходжсън: ЦСКА не играе повече от три-четири трудни мача на година

снимка: skysports.com

Наставникът на Фулъм Рой Ходжсън заяви преди двубоя с ЦСКА, че в срещата с българите ще пусне девет национални футболисти.

 

"Липсата на някои играчи поради наказание и контузии налага сериозни промени в състава за двубоя с ЦСКА. В мача няма да вземат участие Марк Шварцер, Пол Кончески, Дани Мърфи и Деймиън Дъф. За последните 12 дни те са изиграли четири мача. Някои от тях се оплакват от контузии, а други са наказани.

 

Само двама от футболистите, които ще пусна утре са младежки национали, а другите са национали на своите страни. Някои от тези футболисти не са получавали шанс за изява в Премиършип и утре ще имат възможност за изява срещу ЦСКА.

 

Българският тим е много добър и силен, и се надявам футболистите ми, които ще имат шанса за игра да покажат, че имат място в отбора и че не съм прав да ги пускам.

 

Не подценявам турнира. За разлика от Астън Вила и Тотнъм, които миналата година използваха в тази надпревара състезатели, на които не разчитат. Ако питате кое е по-важно за Фулъм - да останем в английската Висша лига или да спечелим титлата от Лига Европа, то моят отговор е английската Висша лига.

 

С цялото ми уважение към ЦСКА, но този отбор не играе повече от три-четири трудни мача на година. Останалото са, ако не сигурни победи, то лесно постижими.

 

Спомням си мача с Викинг, когато бях треньор там и загубихме от ЦСКА с 0:1 след дузпа. Тогава според мен футболистът на ЦСКА падна в наказателното поле и съдията отсъди пресилена дузпа, но какво да се прави. Уважавам отбора на ЦСКА. Напълно е възможно и да паднем, но смятам, че във всички случаи ще се представим добре. Имаме талантливи играчи, които в момента са в добра форма", сподели Ходжсън.