Изхвърлиха Тръмп от Мастърс

снимка: Monique Limbos

Бившият световен номер 1 в снукъра Джъд Тръмп напусна драматично най-престижния не-ранкинг турнир Мастърс след поражение с 5:6 от шампиона на Австралия Марко Фу. Представителят на Хонг Конг, който е с канадски паспорт, използва всичката си магия на масата, за да елиминира един от фаворитите за трофея.

В късния мач за вчерашния ден Стивън Магуайър се справи със съпротивата на Джо Пери и след успех с 6:4 го отстрани по пътя си към четвъртфиналите. Световният номер 5 ще играе с победителя от двойката Нийл Робъртсън – Марк Алън, докато Марко Фу очаква Дин Дзънхуей или Шон Мърфи.

Тръмп има основания да съжалява за нелепата загуба, защото демонстрира отличен брейк билдинг и направи два сенчъри брейка – от 101 и 120 точки в 10-ия и 7-ия фрейм. За негово съжаление обаче във финалната партия той не се възползва от полу-шансовете си и предостави възмжоност на Фу да се развихри между топките и със солидна серия да спечели с 6:5.

Шампионът от Откритото първенство на Австралия, който изживя най-добрата година в кариерата си през 2013-та, е временен лидер по сила на сенчъри брейковете в турнира след фамозната си серия от 138 точки в 5-ия фрейм.

Магуайър и Джо Пери също предложиха зрелище, макар техният сблъсък да представляваше най-малък интерес за феновете на снукъра при предварителното изготвяне на програмата. Шотландецът направи сенчъри от 112 точки още в първия фрейм и за отрицателно време натрупа солиден аванс, който му стигна до края на срещата.

Днес от 15:00 часа играят Дин Дзънхуей и Шон Мърфи, а от 21:00 на сцената в „Александра Палас“ излизат Рони О'Съливан и Робърт Милкинс. Както Sporta.bg ви информира вчера, Ракетата ще бъде представен с нова музика.