Изхвърлиха световния шампион от "Тур дьо Франс" след зверски лакът (ВИДЕО)

Петер Саган (Bora-Hansgrohe)  беше изхвърлен от "Тур дьо Франс" заради инцидента във финалните метри на вчерашния етап номер 4. Световният шампион тегли лакът на Марк Кавендиш и британският ас падна лошо. Саган сподели, че не е видял съперника, но организаторите бяха категорични!

Саган спечели третия етап, а вчера завърши втори, като се изкачи втори в Генералното класиране. Видео анализи на журито обаче се оказаха достатъчни - постъпката на словака не е феърплей, пише offnews.bg.

"Решихме да дисквалифицираме Петер Саган от "Тур дьо Франс" 2017 след смущаващия спринт тук във Вител. Той заплаши няколко колоездачи, Марк Кавендиш и други бяха замесени в сблъсъка в последните метри", се казва в официалното съобщение на журито на Тура.

Припомняме, етапът беше спечелен от Арно Демар в инфарктен спринт. Саган, най-скъпо платеният колоездач в света, тръгна сред французина. В този момент Кавендиш от Dimension Data се опита да се промъкне между него и оградите, въпреки че разстоянието беше твърде малко.

Словакът опъна лакът, дали умишлено, или не, а Марк се размаза и 5 минути не успя да стане от асфалта. Имаше съмнения за сериозни контузии, но в болницата не откриха счупвания. Все пак Кавендиш може да пропусне етапа днес.

 

"Добре се разбирах с Петер", каза британецът, "Но не съм съгласен с този лакът. Случват се сблъсъци, няма проблем. Но искам да знам дали това беше нарочно".

Колоната се раздели за жестокото наказание на Саган.  "Видях повторения и се извинявам на Петер за думите си веднага след финала", каза асът Андре Грайпел от "Lotto Soudal", "Наказанието му е прекалено тежко".

Други обаче бяха категорични, че за опитни професионалисти като Саган е пределно ясно до какво ще доведе подобно действие във финалния спринт, когато скоростта е максимална и възможностите за реакция ограничени.