Иво Балабанов остана седми в бягането на 200 метра

снимка: struma.bg

Българинът Иво Балабанов се класира седми на финала в бягането на 2000 метра стипълчейз на турнира по лека атлетика на младежките олимпийски игри в китайския град Нанчин.

Балабанов завърши надпреварата с време 5:49.64 минути. Шампион стана Вогене Себисибе Сидамо (Етиопия) с 5:38.42 минути.

В същото време председателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до Кирил Милов, който донесе четвърти медал за България от вторите младежки олимпийски игри в Нанцзин (Китай).

Той спечели сребро при 85-килограмовите от турнира по борба класически стил. Преди това титли взеха Лидия Ненчева в стрелбата и Божидар Андреев в турнира по вдигане на тежести, а Бетина Темелкова се окичи със сребро в джудото.

Ето и тестът на поздравителния адрес:

Скъпи Кирил, Приемете искрени поздравления за спечелването на сребърен медал от вторите младежки олимпийски игри. Това отличие допринася за още по-убедителния успех на младия български олимпийски тим в Нанцзин.

Вашият успех е поредно доказателство, че силната школа и съхранените традиции продължават да дават резултат и да ни нареждат сред световния елит в един от най-българските спортове - борбата.

Стореното от Вас и останалите ни олимпийци в Нанцзин е сигнал, че българският спорт е жив, че е все така жизнен и способен на титли, рекорди и медали.

Успехите на младите ни таланти в Нанцзин разкриват отличен потенциал и са база за добро представяне на предстоящите олимпиади в Рио де Жанейро 2016 и в Токио 2020.

Желая Ви много бъдещи победи, здраве и късмет.