Иво Ангелов обра овациите на първенството в Бургас

снимка: bul-wrestling.org

Световният и европейски шампион за 2013-а Иво Ангелов беше определен за най-техничен състезател в категория до 59 килограма на републиканското първенство по борба в класически стил.

Той записа 4 победи с технически туш, а на финала разби Радослав Василев с 8:0 и обра аплодисментите на зрителите. Трофея му бе връчен от Армен Назарян, старши треньор на националния ни отбор.

Призът за най-резултатен състезател грабна Александър Костадинов. На финала в по-горната за него категория до 66 кг настоящият еврошампион и носител на пояса на "Никола Петров" прегази Емилиян Недев с 8:0.

Бронзовият олимпийски медалист Явор Янакиев бе още по-категоричен за титлата при 75-килограмовите след 10:0 срещу Атанас Колев. Бившият световен и европейски шампион Христо Маринов също показа класа, като тушира Николай Байряков в кат. до 85 кг и взе златото.

В отборното класиране първи е тимът на НСА с 69 точки следван от "Васил и Георги Илиеви" (Кюстендил) с 64 т. и "Левски" с 52 т. Схватките в бургаската зала "Младост" започнаха с едноминутно мълчание в памет на именития ни борец Янчо Патриков, който наскоро загина в автомобилна катастрофа.

Утре е надпреварата в свободния стил и в останалите категории при жените.

Следват резултатите от всички финални срещи:

59 кг Иво Ангелов - Радослав Василев 8:0

66 кг Александър Костадинов - Емилиян Недев 8:0

71 кг Свилен Костадинов - Сали Сали 8:0

75 кг Явор Янакиев - Атанас Колев 10:0

80 кг Даниел Александров - Антонио Вражев 11:0

85 кг Христо Маринов - Николай Байряков туш

98 кг Иван Иванов - Асен Табаков 10:2

130 кг Милослав Методиев - Калоян Динчев - отказ на Динчев.