Ивет: Само аз успях да се докопам до снимка с Болт

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио сподели, че следващата й голяма цел е европейското първенство в Берлин догодина. Тя разкри, че е открила много късно своята любима дисциплина, а именно 200 метра. Ивет каза, че е можела да постигне по-големи успехи, ако това се бе случило по-рано.

"Вярвам, че всеки атлет има своя път и своята съдба. Аз се чувствам добре, здрава съм. Преди една-две години имах най-силните сезони в моята кариера и това е смисълът да продължавам. Бягането на 200 м е дисциплината на опита и е кошмар за повечето спринтьори, защото тренировките за нея са доста по-трудни", сподели Ивет Лалова.

"Аз намерих късно тази дисциплина и смятам, че това е трябвало да се случи по-рано, защото можех да постигна по-големи успехи. Макар и късно, все пак съм щастлива, че намерих своята дисциплина", каза тя в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Тя разказа и за снимката с Юсейн Болт на световното по лека атлетика в Лондон това лято. Тогава Лалова се добра до най-бързия човек на планетата и избухна със селфи в социалните мрежи. Ивет каза, че само тя е успяла да се добере до ямайския спринтьор, защото той отказал на доста други атлетки преди нея да се снима.

"Чувствам се привилегирована и щастлива, че бягах в ерата на такъв голям атлет като него", заяви Лалова, цитирана от "24 часа".