Ивет Лалова грабна и втори медал от Европейското

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Българската спринтьорка Ивет Лалова продължи с изключителното си представяне на Европейското първенство по лека атлетика в Амстердам, Холандия. След сребърния медал в бягането на 200 метра, българката спечели сребро и в спринта на 100 метра. Лалова направи майсторско бягане, финиширайки за време 11.20 секунди.

Пред нея остана единствено холандката Дафне Схипърс, която триумфира със златото, след като пресече финала за 10.90 сек. Третото място на почетната стълбичка бе за швейцарката Муджинга Камбунджи (11.25 сек). Ето какво сподели Ивет пред сайта bgathletic.com след спечелването и на втория си сребърен медал.

„Много съм доволна. Още веднъж да ме пуснат да бягам този финал, пак ще го направя. Това беше възможно най-доброто развитие, тъй като знаем, че Дафне се намира в невероятна форма. Затова аз в случая по-скоро играех на максимум за медалите. Знаех, че някой от младите, казвам го с добро чувство, ще сгреши. И така и се случи. „Старото” куче издържа до края.”

4158704

„Аз дойдох наистина за два медала. Знаех, че ще бъде много трудно. Зная конкуренцията, зная моите възможности, зная колко тежко и колко много работих именно за това нещо. Тези четири бягания в три дни са много трудни. Независимо какви са условията, а пък и тук непрекъснато се сменя топло със студено, попътен вятър, насрещен, сухо, мокро.

Пистата е много особена, мека е и дава по-късно крампове. Инна се контузи, дори. Има и много фактори, които остават зад завесата. Но смятам, че с този медал, като че ли компенсирах за малкия яд, който ми беше останал от това, че изпуснах златото на 200 метра”, сподели още Лалова.