Ивелин Попов е номер 1 в Русия

снимка: fckuban.ru

Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов беше обявен за най-добър играч на 27-ия кръг в руската Премиер лига.

Той получи повече вотове от вратаря Игор Акинфеев и халфа Александър Самедов в гласуванията на журналисти, специалисти и фенове.

Попов наниза две попадения във вратата на Спартак Москва при победата на Кубан Краснодар с категоричното 2:0 като гост.

Игор Акинфеев пък допусна гол срещу Рубин Казан, но ЦСКА, с Георги Миланов в редиците си, съумя да спечели с 2:1 и да запази шансовете си за титла през тази година

Александър Самедов пък наниза две попадения в добавеното време за отбора на Локомотив Москва, който в крайна сметка победи с 3:1 ФК Краснодар като гост и остана на точка от Зенит в битката за трофея през сезон 2013/2014.

Заслужилият треньор Александър Аверянов нареди Попов на трето място в своя вот, докато бившият треньор и халф на Динамо - Андрей Кобельов, сложи българския национал на втора позиция и веднага след белгиеца Аксел Витсел.

Руската професионална футболна лига обаче гласува за Попов на първото място. Журналистите в Русия гласуваха предимно за Акинфеев, но Ивелин Попов получи 30 процента от вота на феновете.

Акинфеев заслужи само 11 процента, а Самедов беше втори с 29. Така българският национал получи приза с 14 точки, четири пред Самедов и осем пред Акинфеев.