Италиански триумф за Скай във 2-ия етап на Джирото (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Италианецът Елиа Вивиани записа първата етапна победа в кариерата в Голяма колоездачна обиколка и зарадва родните си фенове с успех във втория кръг от Джиро д'Италия в Генуа.

Вивиани, който се присъедини към силния отбор на Скай преди началото на сезона, спечели втория етап в пряк дуел на финала срещу холандеца Морено Хофланд (ЛотоХЛ-Джъмбо).

Последните две обиколки на центъра в Генуа се превърнаха в хаос заради големия брой на колоездачи, но в крайна сметка Вивиани триумфира за удоволствие на феновете.

Специалистът в спринтовете и национален шампион на Германия Андре Грайпел от Лото-Судал бе начело във финалния щурм, но в крайна сметка трябваше да се задоволи с третата позиция, като все пак се пребори със словенеца Лука Мезгек от Джайънт-Алпесин.

Майкъл Матюс завърши на седмо място в класирането на втория етап, но заслужи розовата фланелка за водач във временното генерално подреждане на Джирото, и то за сметка на съотборника си в Орика-Грийнедж Саймън Геранс.

Геранс облече розовото трико вчера, след като австралийският екип, вдъхновен от него, триумфира в атрактивното отборно бягане по часовник, с което бе дадено началото на Колоездачната обиколка на Италия.

Българинът Николай Михайлов завърши на 183-то място за своя полски отбор ССС с изоставане от 7:42 секунди спрямо победителя. В генералното класиране той е 182-ри с общ пасив от 8:37 секунди за сметка на временния носител на розовата фланелка Матюс.

На снимката горе: Ездачите от Орика-Грийнедж празнуват етапната си победа вчера в "отборния часовник"