История! Първата жена рефер наду свирката на мач в Бундеслигата

галерия:

снимка: twitter.com

Германският футбол отвори нова страница в историята си, след като за пръв път футболен мач от Бундеслигата бе ръководен от жена. Главният рефер на сблъсъка между Херта (Берлин) и Вердер (Бремен) Бибиана Щайнхаус се справи със задачата си повече от перфектно. Тя взе няколко ключови решения, които предотвратиха това двубоят да навлезе в грешната посока. Мачът бе равностоен и приключи при резултат 1:1.

Щайнхаус е ръководила срещи от долните дивизии на немската футболна йерархия вече доста години, но днес направи дебюта си и при елитните тимове в Германия. В 38-ата минута тя даде много предвидлив авантаж, който позволи на Херта да поведе с 1:0. 38-годишната съдийка пък не уважи претенциите на домакините за дузпа в 73-ата минута и по всичко изглежда, че това бе правилното решение.

Иначе Матю Леки отбеляза за столичани в 38-ата минута, но в 59-ата Томас Дилейни от Вердер изравни и оформи крайния резултат. Така Херта е на 10-а позиция с 4 пункта и само 1 победа, а гостите от Бремен са чак 16-и с една точка от три мача.